top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine in uporabe spletnega mesta mojCuker.si

1. Splošno o splošnih pogojih

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine in uporabe spletne strani mojCuker.si (v nadaljevanju splošni pogoji poslovanja) veljajo za vse uporabnike spletnega mesta mojCuker.si in določajo pogoje uporabe spletne strani, splošne pogoje nakupa preko spletne trgovine, varstvo osebnih podatkov in pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika.

Upravljalec spletnega mesta mojCuker.si je VI vis, trženje, svetovanje in razvoj d.o.o., skrajšano: VI vis d.o.o., Tomažičeva ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica, davčna številka: SI17717922, matična številka: 6473164000, vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Mariboru.

Z uporabo spletnega mesta mojCuker.si, uporabnik sprejema te splošne pogoje poslovanja in potrjuje, da je z njimi seznanjen, in da se z njimi strinja.

2. Prijava

Uporabniki se na spletnem mestu mojCuker.si lahko prijavijo na prejemanje obvestil.

Uporabnik mora vpisati zahtevane podatke in nato klikniti na gumb prijava. S prijavo na obveščanje se uporabnik strinja s splošnimi pogoji poslovanja spletnega mesta mojCuker.si.

Prijava na obveščanje ni predpogoj in ni potrebna za opravo spletnega nakupa.

3. Naročilo

V spletni trgovini mojCuker.si lahko nakupujejo tako fizične kot pravne osebe.

Uporabnik izbere želeni izdelek tako, da klikne na prikaz izdelka, nato pri nekaterih izdelkih izbere tip izdelka in nato klikne na gumb ˝dodaj v košarico˝.

Uporabnik lahko izbrane izdelke iz košarice odstrani, poveča njihovo količino ali nadaljuje nakup.

Kupec lahko kadarkoli med ali pred koncem nakupa v košarici preveri izbrane izdelke, količine in znesek nakupa, dodaja ali briše izbrane izdelke.

Pred koncem nakupa mora uporabnik vpisati podatke za dostavo naročila. V kolikor želi lahko kupec k naročilu doda tudi komentar.

Z oddajo naročila se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja spletnega mesta mojCuker.si, sicer nakup ni mogoč.

Kupec ob prejemu naročila prejme račun v tiskani obliki in pred-izpolnjen UPN plačilni nalog preko katerega poravna kupnino. Provizija banke za plačilo preko UPN-ja ni všteta v kupnino.

Kupec ima možnost preklicati ali spremeniti naročilo pisno preko e-poštnega naslova objavljenega na spletnem mestu mojCuker.si.

4. Varnost nakupa

Ponudnik za prenose vseh podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili uporabnika. V primeru neizpolnitve obveznih vnosnih polj sistem samodejno zazna napako in opozori uporabnika pred oddajo naročila.

Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

5. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje uporabniku zagotavljati naslednje informacije:

  • podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),

  • kontaktne podatke, za hitro in učinkovito komuniciranje,

  • bistvene lastnosti blaga oziroma storitve,

  • ceno blaga ali storitve, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami,

  • morebitnem stroške dostave,

  • podrobnejšo ureditev plačila ter način in rok dobave ali izpolnitve,

  • potrošniku informacijo o pravici odstopiti od pogodbe v skladu s 43. č. členom Zakona o varstvu potrošnikov in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,

  • časovno veljavnost ponudbe in cene,

  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

6. Plačilo

Kupec ob prejemu naročila prejme račun v tiskani obliki in pred-izpolnjen UPN plačilni nalog preko katerega poravna kupnino. Provizija banke za plačilo preko UPN-ja ni všteta v kupnino.

7. Cene in blago

Cene blaga v spletni trgovini mojCuker.si, veljajo izključno za spletno prodajo in se lahko razlikujejo od maloprodajnih cen na drugih prodajnih mestih.

Cene nimajo v naprej določene veljavnosti in veljajo v trenutku potrditve naročila.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen kadarkoli in brez predhodnega obvestila, vendar pa spremembe ne bodo vplivale na že oddana naročila pred spremembami.

Strošek pošiljanja naročila ni vštet v ceno posameznih izdelkov in se pred končno potrditvijo nakupa doda k skupnemu znesku naročila. Kadar je znesek nakupa izbranih izdelkov višji od 15,00 EUR, priznavamo popust v višini stroška pošiljanja, če gre za dostavo na območju Republike Slovenije.

Slike izdelkov so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov izdelkov brez predhodnega obvestila.

V primeru akcij, so roki navedeni ob akcijski ponudbi.

8. Dostava in dobavni rok

Naročilo preko spletne trgovine mojCuker.si bo vselej pripravljeno v roku 2 delovnih dni od končne potrditve naročila. V kolikor to ni mogoče, v enakem roku kupca obvestimo kdaj bo njegovo naročilo predvidoma pripravljeno in odposlano.

Naročeni izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije d.d., kar pomeni, da naročene artikle dostavi poštar na naslov uporabnika, ki ga je slednji navedel ob naročilu. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da paketa uporabnik ne more sprejeti, ga lahko slednji prevzamete kasneje na najbližji Pošti Slovenije.

Za prekoračene roke dostave Pošte Slovenije d.d. nismo odgovorni.

Dostava je možna samo na območju Republike Slovenije, v kolikor ni izrecno dogovorjeno drugače. V primeru dostave izven ozemlja Republike Slovenije, bomo pripravili ponudbo, ki vsebuje rok dobave in strošek dostave do želene destinacije. Pošiljke so poslane izven območja Republike Slovenije le proti doplačilu poštnine za tuj naslov in po plačilu po predračunu.

9. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) koledarskih dneh od prevzema blaga, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe in vrne nerabljeno kupljeno blago. Razloga za svojo odločitev ne rabi navajati. Kupec svoj odstop sporoči z nedvoumno pisno izjavo, da odstopa od pogodbe in jo posreduje na elektronski naslov info@mojCuker.si ali na sedež upravljalca spletnega mesta mojCuker.si, to je VI vis d.o.o., Tomažičeva ulica 4, 2310 Slovenska Bistrica.

Rok za odstop od pogodbe in vračilo blaga začne teči naslednji dan od dneva prevzema blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga, v kolikor ni predhodno v pisni obliki dogovorjeno drugače.

Samo vračilo blaga v roku za odstop, ki mu ni priložena odstopna izjava, se ne šteje za odstop od pogodbe.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga je možno izključno na opisan način.

Možnost vračila ne velja za že odprte in rabljene izdelke.

10. Napake blaga

V kolikor ima izdelek stvarne napake mora uporabnik, v zakonskem roku ponudnika obvestiti o napaki in v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. V zvezi s tem se uporabljajo zakonske določbe Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

11. Garancija

Vsi izdelki, ki imajo garancijo imajo priložen garancijski list.

Garancija je veljavna ob upoštevanju pogojev in navodil, ki so priloženi izdelku. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu.

V kolikor je za blago dana garancija, je garancijski list priložen dobavljenemu izdelku. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na spletnem mestu mojCuker.si, kjer je izdelek predstavljen. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. Uporabnik lahko kadarkoli kontaktira upravljalca spletnega mesta, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

12. Varstvo osebnih podatkov

Osebne podatke, ki jih kupec v spletni trgovini mojCuker.si vnese v obrazec ob koncu nakupa, uporabljamo izključno za namen izstavitve računa in priprave ter dostave naročila. Osebnih podatkov ne zbiramo in ne obdelujemo.

Obiskovalec spletnega mesta mojCuker.si se lahko naroči na obveščanje o novostih tako, da nam preko obrazca na spletnem mestu posreduje svoj e-poštni naslov. Zbranih e-poštnih naslovov ne obdelujemo ali povezujemo s kupci spletne trgovine mojCuker.si.

Vse morebitne prejete osebne podatke obravnavamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Morebitna vprašanja v povezavi z varstvom osebnih podatkov in spletnim mestom mojCuker.si lahko posredujete na info@mojCuker.si.

13. Uporaba piškotkov

Spletno mesto mojCuker.si uporablja sejne in trajne piškotke. Šteje se, da se uporabnik se z obiskom in uporabo spletnega mesta mojCuker.si strinja z uporabo piškotkov.

Uporabo piškotkov lahko uporabnik onemogoči v svojem brskalniku, a v tem primeru lahko, da spletno mesto mojCuker.si ne bo delovalo brezhibno.

Več o piškotkih na spletnem mestu mojCuker.si je dostopnih tukaj: http://www.mojcuker.si/piskotki.

14. Pogodba in arhiviranje pogodbe

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo v spletni trgovini mojCuker.si. Kot kupoprodajna pogodba se šteje izstavljen račun s splošnimi pogoji poslovanja spletnega mesta mojCuker.si.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in se hrani na strežniku upravitelja spletnega portala mojCuker.si.

Kopijo pogodbe lahko kupec pridobi z zahtevo po elektronski pošti na: info@mojCuker.si.

15. Končne določbe

Upravljalec spletnega mesta mojCuker.si si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Ob vsaki spremembi splošnih pogojev poslovanja, bodo le ti pravočasno objavljeni na spletnem mestu mojCuker.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembo, če še naprej uporablja spletno mesto mojCuker.si.

Reklamacije, ugovore, pripombe in zahtevke lahko uporabniki sporočijo preko e-pošte na info@mojCuker.si ali preko navadne pošte na sedež upravljalca spletnega mesta mojCuker.si; VI vis d.o.o., Tomažičeva ulica4, 2310 Slovenska Bistrica.

Za spore, ki jih ni mogoče  medsebojno rešiti je pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta mojCuker.si veljajo od 31.3.2017 do spremembe ali preklica.

Please reload

bottom of page